Να επανεξεταστεί ο θάνατος του στρατιώτη Μ. Τσικνάκη ζητά ο Μ. Συντυχάκης

Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την επανεξέταση της τραγικής υπόθεσης του εκλιπόντος Στρατιώτη (ΠΖ), ο οποίος υπηρετούσε στην Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που υπογράφει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, επισημαίνεται:

Την 27η-06-2018 ο Στρ/της (ΠΖ) Τσικνάκης Εμμανουήλ, ο οποίος υπηρετούσε στην Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, ενώ είχε οριστεί σκοπός στο Παρατηρητήριο Όψεως «ΜΑΤΙ» βρέθηκε νεκρός και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοχειρία.

Το συμπέρασμα αυτό ουδέποτε έγινε δεκτό από την οικογένεια του αποθανόντος στρατιώτη, τους γονείς και την αδερφή του, οι οποίοι διόρισαν ως τεχνική σύμβουλο ιατροδικαστή και πραγματογνώμονα, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Στρ/τη δεν ήταν αποτέλεσμα αυτοχειρίας, αλλά ανθρωποκτονίας.

Προς επίρρωση της θέσης αυτής, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο στρατιώτης Τσικνάκης, όπως επισημαίνει η οικογένεια, προκύπτουν επιπλέον πρόσφατα στοιχεία, όπως η μαρτυρία στρατιώτη που υπηρετούσε μαζί με τον εκλιπόντα και ο οποίος ήταν ο μοναδικός που, τη μέρα του άδικου χαμού του, ανέβηκε στο σημείο του τραγικού συμβάντος. Επίσης, και άλλα άτομα τα οποία υπηρετούσαν μαζί με τον Τσικνάκη Εμμανουήλ εισέφεραν, πρόσφατα, κρίσιμες και κομβικές πληροφορίες για την ημέρα του συμβάντος και τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Η δικογραφία για την υπόθεση του Στρατιώτη (ΠΖ) Τσικνάκη Εμμανουήλ έχει τεθεί στο Αρχείο με την υπ’ αριθ. 438/22 Πράξη Αρχειοθέτησης κατόπιν έγκρισης του Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, κατόπιν διενέργειας (αστυνομικής) προανάκρισης και προκαταρκτικής εξέτασης, που διεξήχθη στη Μικρονησίδα Ρω, την 27η-06-2018.

Η οικογένεια του άτυχου νέου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανεξέταση της τραγικής υπόθεσης. Έχουν ήδη δύο φορές υποβάλλει αίτημα Ενώπιον της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών περί ανάσυρσης της δικογραφίας από το αρχείο και επανεξέτασης των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα ο θάνατος του υιού και αδελφού τους και έχουν προσκομίσει όλα τα νέα στοιχεία τα οποία έχουν ανακύψει. Ωστόσο, οι αιτήσεις της οικογενείας περί ανάσυρσης της δικογραφίας από το αρχείο απορρίφθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν είναι νέα στοιχεία και ότι η υπόθεση έχει ήδη εξεταστεί. Επιπλέον, η οικογένεια Τσικνάκη υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ευελπιστώντας -όπως η ίδια η οικογένεια επισημαίνει- να ριφθεί άπλετο φως στη διερεύνηση του τραγικού γεγονότος του άδικου χαμού του παιδιού της, του στρατιώτη Τσικνάκη και να διερευνηθούν ορθώς τα πραγματικά αίτια θανάτου του.

Για το αίτημα της οικογένειας έχει επιπλέον κατατεθεί η από 30-04-2024 / 4593 Ερώτηση του ΚΚΕ στην απάντηση της οποίας από τον Υπουργό αναφέρεται ότι: «Σε περίπτωση δε που προκύψουν νέα στοιχεία είναι πρόδηλο ότι θα παρασχεθεί κάθε συνδρομή στο έργο της στρατιωτικής δικαιοσύνης».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να ικανοποιηθεί το αίτημα της οικογένειας Τσικνάκη περί ανάσυρσης της δικογραφίας από το αρχείο, ώστε να επανεξεταστεί η τραγική υπόθεση του εκλιπόντος Στρατιώτη (ΠΖ) Τσικνάκη Εμμανουήλ, με βάσει και τα νέα δεδομένα που προσκομίζει η οικογένεια.

Δείτε επίσης:

Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 22χρονου φαντάρου από το Ηράκλειο- Για εγκληματική ενέργεια μιλάει η μητέρα του

Ανείπωτος πόνος στον αποχαιρετισμό του 22χρονου φαντάρου – Ολοκληρώθηκε η νεκροψία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- Οι τραγικές συγκυρίες πριν την αυτοκτονία του φαντάρου: Η απόπειρα κλοπής όπλου και το βαρύ κλίμα στη μονάδα

Μιλούν για έγκλημα πίσω από τη φερόμενη αυτοκτονία Ηρακλειώτη φαντάρου στη σκοπιά

Νέα στοιχεία για τον Ηρακλειώτη στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη σκοπιά – Εμμένει στη δολοφονία η οικογένειά του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί